Laatst bijgewerkt op 25 nov. 2024
Reisadvies kaart voor Zwitserland
In Zwitserland is geen acute dreiging van terrorisme. Maar net als in veel andere landen, kan ook hier een terroristische aanslag plaatsvinden. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
Neem geen drugs mee op reis. U mag in Zwitserland geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. U kunt een zware straf krijgen als u dit wel doet.
Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Zwitserland reizen? De wetten en de gebruiken in dit land tegenover lhbtiq+ personen zijn vergelijkbaar met die van Nederland. Lees de tips op de pagina
In Zwitserland is een hoog risico op lawinegevaar in de winter, vooral als u gaat skiën of snowboarden buiten de officiële skipistes (off-piste).
Neem voorzorgsmaatregelen. Regel bijvoorbeeld een lawine-airbag, gps-tracker en overlevingspakket.
Hevige sneeuwval, regen en smeltende sneeuw kunnen aardverschuivingen en modderstromen veroorzaken. Daarnaast kunnen in Zwitserland bosbranden ontstaan door langdurige droogte.
Is er natuurgeweld op het moment dat u in Zwitserland bent?
Heeft u direct hulp nodig in Zwitserland? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:
Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247
Kinderen hebben ook een geldig paspoort of geldige ID-kaart nodig voor een reis naar Zwitserland. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar?
Uw Nederlandse rijbewijs is geldig in Zwitserland. Sommige verhuurbedrijven in Zwitserland vragen om een internationaal rijbewijs. Het is daarom verstandig om een internationaal rijbewijs aan te vragen en mee te nemen.