Laatst bijgewerkt op 20 dec. 2024
Reisadvies kaart voor Slovenië
In Slovenië is geen acute dreiging van terrorisme. Maar net zoals in veel andere landen, kan ook hier een terroristische aanslag plaatsvinden. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
U mag in Slovenië geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Slovenië zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.
Als het in korte tijd veel regent, kunnen in Slovenië overstromingen en aardverschuivingen voorkomen. Bruggen en wegen kunnen onbegaanbaar worden. Houd hier rekening mee.
Houd de weersverwachting in de gaten.
In de bergen wisselen de weersomstandigheden snel. Bereid u goed voor.
In de Sloveense wintersportgebieden komen lawines voor. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Als het veel en hard sneeuwt, kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.
Slovenië ligt op een breuklijn. Er is een risico op aardbevingen.
Door langdurige droogte kunnen bosbranden ontstaan. Bent u tijdens een bosbrand in Slovenië?
Heeft u direct hulp nodig in Slovenië? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:
Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247
U heeft geen visum nodig voor Slovenië als u met een Nederlands paspoort of Nederlandse ID-kaart reist.
Kinderen hebben ook een geldig paspoort of geldige ID-kaart nodig voor een reis naar Slovenië. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar?
Blijft u langer dan 90 dagen in Slovenië? Registreer u bij de gemeente waar u verblijft.
U moet zich binnen 72 uur registreren bij de lokale politie. Verblijft u in een hotel of camping? Dan registreert de receptie u bij de politie. In alle andere gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor registratie.