Laatst bijgewerkt op 14 nov. 2024
Reisadvies kaart voor Koeweit
Koeweit ligt in een politiek onrustige regio met een verhoogde terrorismedreiging. Er is kans op een aanslag. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
In de woestijn kunnen mijnen liggen. Komt u waarschuwingsborden tegen? Blijf dan weg uit het gebied. Vraag advies aan de lokale bevolking als u buiten de hoofdwegen reist.
U mag in Koeweit geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. U kunt een gevangenisstraf krijgen. De omstandigheden in de gevangenissen zijn slecht.
Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Koeweit reizen? U kunt daar te maken krijgen met strenge straffen, discriminatie en agressie. Seksuele handelingen tussen mannen zijn strafbaar. U kunt een lange gevangenisstraf krijgen. Lees de tips op de pagina
Koeweit volgt de islamitische wetten en gebruiken. Wees u bewust van uw gedrag. Houd rekening met het volgende:
Maak in Koeweit geen foto’s of video’s van militairen, militaire gebouwen, terreinen of objecten. Dit is streng verboden. Ook als er geen waarschuwingsbord staat. U kunt een gevangenisstraf krijgen.
Heeft u direct hulp nodig in Koeweit? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:
Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247
Bent u in Koeweit en heeft u een lokaal telefoonnummer? Bel het lokale nummer van de Nederlandse ambassade. U betaalt dan het lokale tarief.
U heeft een visum nodig voor Koeweit als u met een Nederlands paspoort reist.
Kinderen hebben ook een geldig en een visum nodig voor een reis naar Koeweit. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar?
Bent u eerder in Israël geweest? Dan komt u mogelijk Koeweit niet binnen.
In Koeweit is uw Nederlandse rijbewijs alleen geldig als u ook een geldig internationaal rijbewijs heeft.