Laatst bijgewerkt op 25 jun. 2024
Reisadvies kaart voor Frans-Guyana
Houd rekening met gewapende berovingen en dieven die tassen stelen vanaf scooters. Vooral in de hoofdstad Cayenne en de steden Kourou en St. Laurent. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken. Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina
U mag in Frans-Guyana geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Frans-Guyana zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.
Op vluchten van Frans-Guyana naar Frankrijk wordt een 100% controle uitgevoerd op drugssmokkel. Hierbij kan ook naar het doel van uw verblijf in Frans-Guyana gevraagd worden. Kunt u dit niet aantonen? Dan krijgt u een verbod van 5 dagen om naar Frankrijk te reizen. Verblijfskosten en de eventuele kosten voor een nieuw of gewijzigd vliegticket moet u zelf betalen.
Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Frans-Guyana reizen? De wetten en de gebruiken in Frans-Guyana tegenover lhbtiq+ personen zijn vergelijkbaar met die van Nederland. In Frans-Guyana geldt de Franse wetgeving. Lees de tips op de pagina
Heeft u direct hulp nodig in Frans-Guyana? Neem contact op met de lokale hulpdiensten via het algemene alarmnummer 112.
Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247
Er is geen Nederlandse ambassade in Frans-Guyana. Neem in geval van nood contact op met de
U heeft geen visum nodig voor Frans-Guyana als u met een Nederlands paspoort of Nederlandse ID-kaart reist.
Reist u van Frans-Guyana door naar Suriname? Dan heeft u een geldig paspoort nodig. U kunt niet met een Nederlandse identiteitskaart naar Suriname reizen.
Kinderen hebben ook een geldig paspoort of geldige ID-kaart nodig voor een reis naar Frans-Guyana. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar?